A soproni Nagyboldogasszony (Bencés) Templom

A város legősibb temploma. Istennek átadott tér, a profán világtól elkülönített. Az Isten tiszteletének helye, az Istennel való találkozás helye, ahol az ember átmosódik a természetfeletti térben, a rendezett isteni térben. A 13. századtól cserehelye a hívőnek: világi önmagát hozza, hogy átváltozzon.

Történelemi hely. Nemzetünk, országunk és nemzeti kapcsolataink alakításának helye, mert volt idő, amikor a keresztény magyar is volt és fordítva. Falai tanúja öt országgyűlésnek, egy király és két királyné koronázásának, Kapisztrán Szent János lelkes szónoklatának, aki toborozza a keresztes hadat Nándorfehérvár alá. A szakrális és történelmi tér kiváltója a déli harangszónak és Urunk színeváltozása ünnep bevezetésének.

Hitünk és világképünk hitvallása az utókornak a gótika és barokk látványa, halottaik temetkezési helye a feltámadást ünneplő hely közelében.

Tér, ahol a profán szakrálissá és a szakrális szentté válhat. Imádkozó és Istent kereső személyek sorába léphetünk, donátorok és szponzorok, építő és romboló, tisztulást vágyó bűnösök, szegény boldogok és boldog kisemmizettek közé. Ha meglátogatod templomunkat tiéd a múlt titka, öröksége és a végtelen jövő.

Ajánlataink

Tárlat

Az interaktív kiállítás idegenvezetés nélkül látogatható.
Kérésre magyar nyelvű idegenvezetést biztosítunk.
Gyerekeknek játékos foglalkozást ajánlunk fel (egyeztetett időpontban).

Borkóstoló

Pannonhalmi borokat kínálunk megismerésre, ízlelésre szakember vezetésével pénteki vagy szombati napokon (egyeztetett időpontban és 10 fő felett). Helyszín a középkori káptalanterem.

  • 3 féle bor kommentált kóstolóval: 2 500 Ft
  • 5 féle bor kommentált kóstolóval: 3 200 Ft
  • Szabadon választható: 2 féle likőr kommentált kóstolóval: 1 700 Ft

Káptalanterem – szállodáknak, szakembereknek

  • Kamarahangverseny helye
  • Sajtótájékoztató

Térkép

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×

wahavi honlaptervezésdrupal